I رابطه ی قلبی و معنوی بین آحاد مردم و امام زمان، امید و انتظار را بطور دائم در دل آنها زنده نگه میدارد و این خود یکی از پربرکت ترین حالات انسانی است. اعتماد و امید نسبت به آینده یکی از ابعاد انتظار است که به واسطۀ آن مبارزۀ در راه خیر و صلاح معنا پیدا می کند . (22 بهمن 1368)

 

I بشریت در طول تاریخ و در حیات اجتماعی، مثل همان سرنشینان یک کشتی توفان زده، همیشه گرفتار مشکلاتی از سوی قدرتمندان و ستمگران و قوی‏دستان و مسلّطین بر امور انسانهای مظلوم بوده است. امید، موجب می‏شود که انسان به مبارزه بپردازد و راه را باز کند و پیش برود. وقتی به شما می‏گویند انتظار بکشید، یعنی این وضعیتی که امروز رنجتان می‏دهد و دلتان را به درد می‏آورد، ابدی نیست و تمام خواهد شد. ببینید چقدر انسانْ حیات و نشاط پیدا می‏کند! این، نقش اعتقاد به امام زمان صلوات الله علیه و ارواحنا فداه است. این، نقش اعتقاد به مهدی موعود است. این عقیده است که شیعه را تا امروز، از آن همه پیچ و خمهای عجیب و غریبی که در سر راهش قرار داده بودند، عبور داده است و امروز بحمدالله پرچم عزّت و سربلندی اسلام و قرآن، در دست شما ملت مسلمان و شیعه ایران است. هر جا که چنین اعتقادی باشد، همین امید و مبارزه وجود دارد. (17 دی 1374)

I انتظار ظهور امام زمان (عج) به معناى انتظار براى پر شدن جهان از عدل و داد و عدالت براى همه انسانها، انتظار رفع ظلم از صحنه زندگى بشر و انتظار فرارسیدن دنیایى برتر از لحاظ معنوى و مادى است و بر همین اساس نیمه شعبان، عید بسیار بزرگى است که جهان چشم انتظار مولود مبارک و معظم آن و بشریت تشنه رهبرى و هدایت اوست.(6 دی 1375)

I امید ناشى از اعتقاد به مهدویت را به مثابه خون در کالبد و روح در جسم مسلمانان است . استکبار جهانی قادر به انجام هیچ کارى با یک ملت امیدوار، پرتحرک و فعال، زنده و بیدار، و با هوش نیست؛ اما مى‏تواند براى یک ملت مدهوش و ناامید و بى‏تحرک، نقشه بکشد، به جاى او تصمیم بگیرد و به جاى او نیز عمل کند، بنا بر این اعتقاد به مهدویت و وجود مقدس مهدى موعود (عج)، امید را در دلها زنده مى‏کند و این امید فرصت هرگونه اقدامى را از دشمن سلب مى‏کند.(25 آذر 1376)

I  امروز وجود مقدّس حضرت حجّت ارواحنافداه در میان انسانهاى روى زمین، منبع برکت، منبع علم، منبع درخشندگى، زیبایى و همه‌ى خیرات است. چشمهاى ناقابل و تیره‌ى ما آن چهره‌ى ملکوتى را از نزدیک نمى‌بیند؛ اما او مثل خورشیدى درخشان است، با دلها مرتبط و با روحها و باطنها متّصل است و براى انسانى که داراى معرفت باشد، موهبتى از این برتر نیست که احساس کند ولىّ خدا، امام برحق، عبد صالح، بنده‌ى برگزیده در میان همه‌ى بندگان عالم و مخاطب به خطاب خلافت الهى در زمین، با او و در کنار اوست؛ او را مى‌بیند و با او مرتبط است .(3 آذر 1378)

I انتظاری که از آن سخن گفته‏اند، فقط نشستن و اشک ریختن نیست؛ انتظار به معنای این است که ما باید خود را برای سربازی امام زمان آماده کنیم. سربازی امام زمان، کار آسانی نیست. سربازی منجی بزرگی که می‏خواهد با تمام مراکز قدرت و فساد بین‏المللی مبارزه کند، احتیاج به خودسازی و آگاهی و روشن‏بینی دارد.

بزرگترین وظیفه منتظران امام زمان این است که از لحاظ معنوی و اخلاقی و عملی و پیوندهای دینی و  اعتقادی و عاطفی با مؤمنین و همچنین برای پنجه درافکندن با زورگویان، خود را آماده کنند. (30 مهر 1384)

I انتظار فرج را افضل اعمال دانسته‏اند؛ معلوم مى‏شود انتظار، یک عمل است، بى‏عملى نیست. نباید اشتباه کرد، خیال کرد که انتظار یعنى این‏که دست روى دست بگذاریم و منتظر بمانیم تا یک کارى بشود. انتظار یک عمل است، یک آماده‏سازى است، یک تقویت انگیزه در دل و درون است، یک نشاط و تحرک و پویایى است در همه‏ى زمینه‏ها. این، در واقع تفسیر این آیات کریمه‏ى قرآنى است که :‏ ((و نرید ان نمن على الذین استضعفوا فى الارض و نجعلهم ائمة و نجعلهم الوارثین)) یا ((ان الارض للَّه یورثها من یشاء من عباده و العاقبة للمتقین)) .یعنى هیچ‏وقت ملت‏ها و امت‏ها نباید از گشایش مأیوس شوند. (29 شهریور 1384)